Diensten

 

Kwantes GroenVerzorging kan je helpen bij al het voorkomende werk in en om de tuin. Van complete tuinverzorging tot praktische adviezen voor de doe-het-zelver. Een aantal diensten heb ik hieronder verder toegelicht om je een beter idee te geven waarmee ik je van dienst kan zijn.

 

 

Het gazon

 

Zeker in het voorjaar is het belangenrijk dat de tuin weer klaar is voor de zomer. Je wilt toch ook in een verzorgde omgeving zitten zodra het weer iets warmer wordt? Dat betekend dat je al vroeg in het voorjaar kunt gaan beginnen om het oorspronkelijke ontwerp in stand te houden.

Lees meer .......

 

Als de eerste zonnestralen van het jaar weer tevoorschijn komen, is het raadzaam om al te beginnen met de behandeling van het gras om daar tot het herfstseizoen van te kunnen genieten. Vaak zijn mossen, klaver en schimmels het meest voorkomende onkruid dat een mooi gazon kan gaan overgroeien. Zeker in het voorjaar is het belangenrijk dat de tuin weer klaar is voor de zomer.

 

Het is belangenrijk om in de herfst de bladeren van het gras af te halen om te voorkomen dat er een soort natte laag overheen ligt waar schimmels prima in gedijen. Ook kan de zon het blad beter bereiken zodat het eerder opdroogt en er fotosynthese kan plaatsvinden wat essentieel is voor de groei van elk groen.

 

Gezond gras, verzorg en onderhoud het op de juiste manier. Verwijder 's winters de bladeren.

 

Januari tot begin maart is de ideale tijd om kalk over een gazon te strooien. De regel is ongeveer 5 kg kalk per 100m3. Behalve dat dit de vorming van mos tegen gaat geeft het de ondergrond de juiste zuurgraad voor je planten en het gazon. Ik kan een gazon van klein tot groot van de juiste ecologische voedingsstoffen voorzien, en je advies geven over de verdere behandeling.

 

Soms heb je geen tijd om al die bladeren aan te harken. Kwantes GroenVerzorging komt dit dan graag voor je doen!

 

 

Coniferen

Coniferen zijn er in alle soorten, maten, kleuren en groeisnelheden. De beste planttijd voor coniferen is in het najaar of in het vroege voorjaar. De snelst groeiende conifeer (cupressocyparis leylandii) is heel geschikt om een hoge haag mee te creëren maar voor een lage afscheiding is de bekendste en meest gebruikte de dwergconifeer (Thuja occidentalis) een ideale oplossing. Informeer je dus goed voordat je besluit om coniferen te planten, want ze moeten ook onderhouden worden, en dat is niet altijd makkelijk.

Lees meer .......

 

Doordat coniferen vaak dicht op elkaar staan hebben ze vaak een tekort aan voedingsstoffen, wordt de grond “arm” en worden ze beperkt in hun groei en zijn ze vatbaar voor schimmels en andere bacteriën.

Een veel voorkomend probleem, voornamelijk bij de oudere coniferen, is dat er bruine plekken ontstaan en deze zich steeds verder lijken te verspreiden.

 

Bruine plekken in coniferenhaag - Kwantes GroenVerzorging

 

Het is niet eenvoudig te zeggen wat de oorzaak is van deze aandoening is, maar de meest voorkomende oorzaken zijn de spintmijt, een magnesiumtekort in de grond, een insectenplaag en natuurlijk de rigoureuze snoei van de conifeer.

 

Er bevinden zich namelijk geen bladogen aan het oude gedeelte van de tak waardoor er geen nieuw blad meer wordt gevormd, dus als je een conifeer te ver terug snoeit zal deze niet meer aangroeien.

De spintmijt is moeilijk herkenbaar. Wel zichtbaar zijn de spinsels tussen de takken, maar de spintmijt zelf is met het blote oog nauwelijks waarneembaar. Ze zijn in een vroeg stadium te herkennen aan kleine gele vlekjes aan het einde van het coniferenblad.

 

Echter: de meest voorkomende infectie van de conifeer is de Takluis. Zit deze eenmaal op de conifeer, dan zijn ze moeilijk te bestrijden.

Deze is in het begin van de aantasting te herkennen aan een gelig blad, dat langzaam overgaat in het afsterven van de conifeer wat de bruine plekken verklaart.

 

Nog een veel voorkomend probleem is de takkever. De larven richten de meeste schade aan omdat ze onder de grond leven en langzaam alle wortels aantasten.

 

Kwantes GroenVerzorging komt graag even bij je langs om je advies te geven over de behandeling van deze problemen of voor een aanpak daarvan.

 

 

Bomen in de tuin

Vaak zijn de bomen in de tuin net iets te groot om er nog met een ladder bij te kunnen, of vind je dit te gevaarlijk om nog zelf te doen.
Soms nemen ze het zonlicht weg in de tuinen en hebben jij of de buren er last van.
Dan heb je iemand nodig die verstand heeft van het bijsnoeien van de boom of het veilig kappen ervan.

Lees meer .......

 

Elke boom heeft groenverzorging nodig.
Achterstallig onderhoud van een boom kan, niet alleen bij harde wind maar ook bij houtrot, gevaarlijke situaties opleveren en zelfs de verzekering kan vragen gaan stellen wanneer een omgevallen boom of afgevallen tak schade veroorzaakt heeft.

 

Omgewaaide populier - boomverzorging en onderhoud van bomen.

 

Ik ben een gecertificeerde boomklimmer (TCC), en kan op grotere hoogte de boom snoeien met een speciaal daarvoor ontwikkeld klimtuig.

Klik maar eens hier om een idee te krijgen van mijn werkzaamheden.

 

Wilg.

De meeste problemen bij harde wind worden veroorzaakt door grote wilgen. Omdat dit relatieve snelgroeiers zijn kunnen de takken gemakkelijk afbreken of kan de boom omwaaien.

Een wilg kun je het beste beheersen door deze te “knotten”. Dit moet echter in de wintermaanden gebeuren, als je een wilg in het groeiseizoen snoeit, dan valt de zuurstofproductie in een keer weg en zal de wilg gegarandeerd sterven.

Grotere wilgen worden vaak dicht bij de stam afgezaagd. Dit wordt kandelaren of kandelaberen genoemd.

Daar kleeft echter een nadeel aan: De bomen verliezen daardoor 50 tot 100 procent van hun bladmassa en gaan in paniek twijgen aanmaken om nog te kunnen overleven. De boom moet zijn reserves aanspreken en dit vergt extra energie uit de wortels waardoor de boom verzwakt en vatbaarder is voor schimmels en ziekten. Bovendien kan het zonlicht dat direct op de stam valt deze uitdrogen, waardoor houtrot ontstaat.

 

Kwantes Groenverzorging kan je advies geven en helpen in de verzorging van de meest voorkomende soorten bomen in Nederland.

 

 

"Het klimmend snoeien"

Met speciale technieken kan ik een klimtouw hoog in de boom gooien en mezelf daarmee tot in de kruin verplaatsen. De touwen, klimgordels en veiligheidshaken moeten ieder jaar gekeurd worden om zo ongelukken te voorkomen.

Lees meer .......

 

Met speciale technieken kan ik een klimtouw hoog in de boom gooien en mezelf daarmee tot in de kruin verplaatsen.
De touwen, klimgordels en veiligheidshaken moeten ieder jaar gekeurd worden om zo ongelukken te voorkomen.

 

Om de boom bij het snoeien niet te beschadigen maak ik gebruik van een cambium-saver. Dat is een korte band met twee ogen die om een tak ligt zodat het schuren van het klimtouw geen schade aan de tak oplevert. Er kunnen schimmels op de wonden groeien of er kan houtrot ontstaan zodat er een gevaarlijke situatie kan ontstaan zonder dat die vanaf de grond zichtbaar is.
Een belangenrijk onderdeel van het onderhoud aan een boom is het vormsnoeien.Dit zorgt ervoor dat de boom tijdens de groei in evenwicht blijft.

 

Het is raadzaam om eens in het jaar een klimmer de boom te laten inspecteren.
Daarbij kan hij natuurlijk meteen de dode takken verwijderen, hij komt er toch langs, nietwaar?

 

Kwantes GroenVerzorging kan in vrijwel elke boom klimmen om deze te onderhouden.

 

 

Sneeuwruimen

Het kan zomaar gebeuren: Een korte periode waarin een heleboel sneeuw valt.
Dan wil je wel dat de voordeur te bereiken is voor de postbode, of dat je bedrijf veilig toegankelijk is voor je klanten en leveranciers.
Dan moet er snel en adequaat geruimd worden.

Lees meer .......

 

Kwantes GroenVerzorging zorgt ervoor dat de toegang tot uw woning of bedrijf goed bereikbaar blijft.
Dat is een gastvrij gevoel voor iedereen die welkom is.

 

Wilt u na een sneeuwbui uw stoep, parkeerplaats, laad en-loskuilen of entree sneeuwvrij?

Aarzel dan niet om me te bellen, Kwantes GroenVerzorging staat dag en nacht voor u klaar als het echt nodig is!

 

 

Daktuinen

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar een plat dak heeft vaak mogelijkheden om een extra tuin aan te leggen. Het hoeft helemaal niet zo groot te zijn, maar genieten op een plat dak van de laatste avondzon kan met beperkte middelen al haalbaar zijn.
Een groot voordeel is dat een daktuin energiebesparend kan zijn.

Lees meer .......

 

Voor bedrijven is het een unieke manier om groene duurzaamheid uit te stralen en het personeel een mogelijkheid te bieden om in een ontspannen sfeer van de vrije tijd te genieten.

 

Kwantes GroenVerzorging kan je met de juiste mensen in contact brengen die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van dakterrassen.

 

Kwantes GroenVerzorging helpt je graag met de keuze van de aanplant van het groen zodat deze ook de winter kunnen overleven.

 

 

© Kwantes GroenVerzorging 2015.